PRZEDSIĘBIORSTWO INŻYNIERYJNO-HANDLOWE

tel./fax /22/ 638-04-82
tel. kom. 509-030-261
e-mail: foodmasz@foodmasz.pl

FORMIERKA WYROBÓW KULINARNYCH TYP 01MG

pierożkarka/maszyna do pierogów

PRZEZNACZENIE

Maszyna przeznaczona jest do formowania : pierożków – kołdunów i pierogów z ciasta pszennego z nadzieniem mięsnym, mięsno-warzywnym, rybnym,owocowym, serowym itp.,pasztecików z ciasta drożdżowego z nadzieniem mięsnym, mięsno-warzywnym, warzywnym / kapusta z grzybami/, kopytek z ciasta pszenno-ziemniaczanego, klusek leniwych z ciasta pszennego z serem, pyz ziemniaczanych lub z nadzieniem, klusek śląskich z nadzieniem lub bez, knedli z nadzieniem, pulpetów mięsnych, cepelinów-kartaczy z nadzieniem.
Na przystawce do pasztecików 35g można formować bułeczki z ciasta drożdżowego z nadzieniem owocowym, serowym, mięsnym, makiem lub bez nadzienia.

Zobacz też stołową maszynę do pierogów/pierożkarkę 01MG7




PRODUKCJA PIEROGÓW

DANE TECHNICZNE
Wydajność (kg/h) :
- pierogi o masie 40g, 35g220, 190
- pierogi o masie 30g, 20g, 15g165
- pierożki o masie 10-12g i 5-7g135 i 115
- półwyroby na uszka o masie 12-14g i 8-9g99 i 66
- paszteciki o masie 35g145
- paszteciki o masie 70g i większe193
- kopytka o masie 10g110
- kluski leniwe o masie 12g110
- kluski śląskie z dziurką o średnicy 35mm spłaszczone z dwóch stron do średnicy 23 lub bez dziurki spłaszczone do 32mm100
- pyzy bez nadzienia o średnicy 30 lub 40 mm lub 50mm100
Parametry elektryczne:
Napięcie zasilające (V, Hz)3x380AC, 50
Moc zainstalowana (kW)1,1
Wymiary gabarytowe (mm):
- długość900
- szerokość550
- wysokość1610
Masa (kg)125

© 2013 Foodmasz